lundi 28 novembre 2016

Value cannot be null. Parameter name: incomingMarkupParser

I have an MVC3 project that I need to work on and every time I try to run it I get this Compilation exception;

Value cannot be null. Parameter name: incomingMarkupParser

How do I fix this? It looks like a problem with Razor. My web.config in the Views folder is;

<?xml version="1.0"?>

<configuration>
  <configSections>
    <sectionGroup name="system.web.webPages.razor" type="System.Web.WebPages.Razor.Configuration.RazorWebSectionGroup, System.Web.WebPages.Razor, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35">
      <section name="host" type="System.Web.WebPages.Razor.Configuration.HostSection, System.Web.WebPages.Razor, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" requirePermission="false" />
      <section name="pages" type="System.Web.WebPages.Razor.Configuration.RazorPagesSection, System.Web.WebPages.Razor, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" requirePermission="false" />
    </sectionGroup>
  </configSections>

  <system.web>
    <httpHandlers>
      <add path="*" verb="*" type="System.Web.HttpNotFoundHandler" />
    </httpHandlers>

    <!--
        Enabling request validation in view pages would cause validation to occur
        after the input has already been processed by the controller. By default
        MVC performs request validation before a controller processes the input.
        To change this behavior apply the ValidateInputAttribute to a
        controller or action.
    -->
    <pages validateRequest="false" pageParserFilterType="System.Web.Mvc.ViewTypeParserFilter, System.Web.Mvc, Version=3.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35" pageBaseType="System.Web.Mvc.ViewPage, System.Web.Mvc, Version=3.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35" userControlBaseType="System.Web.Mvc.ViewUserControl, System.Web.Mvc, Version=3.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35">
      <controls>
        <add assembly="System.Web.Mvc, Version=3.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35" namespace="System.Web.Mvc" tagPrefix="mvc" />
      </controls>
    </pages>
  </system.web>

  <system.webServer>
    <validation validateIntegratedModeConfiguration="false" />

    <handlers>
      <remove name="BlockViewHandler" />
      <add name="BlockViewHandler" path="*" verb="*" preCondition="integratedMode" type="System.Web.HttpNotFoundHandler" />
    </handlers>
  </system.webServer>


  <system.web.webPages.razor>
    <host factoryType="System.Web.Mvc.MvcWebRazorHostFactory, System.Web.Mvc, Version=3.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35" />
    <pages pageBaseType="System.Web.Mvc.WebViewPage">
      <namespaces>
        <add namespace="ITOC4.HtmlHelpers" />
        <add namespace="ITOC4.Models" />
        <add namespace="ITOC4.Web.Models" />
        <add namespace="System.Web.Mvc" />
        <add namespace="System.Web.Mvc.Ajax" />
        <add namespace="System.Web.Mvc.Html" />
        <add namespace="System.Web.Routing" />
        <add namespace="Omu.Awesome.Core"/>
        <add namespace="Omu.Awesome.Mvc.Helpers"/>
      </namespaces>
    </pages>
  </system.web.webPages.razor>

  <appSettings>
    <add key="webpages:Enabled" value="false" />
  </appSettings>
</configuration>

and in the main folder (with lines removed for brevity) the web.config is;

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<configuration>
  <configSections>
    <sectionGroup name="elmah">
  </configSections>
  <elmah>
  </elmah>
  <appSettings>
  </appSettings>
  <connectionStrings>
  </connectionStrings>
  <system.web>
    <customErrors mode="Off" defaultRedirect="~/Error/Unknown">
      <error statusCode="404" redirect="~/Error/NotFound" />
    </customErrors>
    <httpModules>
      <add name="ErrorLog" type="Elmah.ErrorLogModule, Elmah" />
      <add name="ErrorMail" type="Elmah.ErrorMailModule, Elmah" />
      <add name="ErrorFilter" type="Elmah.ErrorFilterModule, Elmah" />
    </httpModules>
    <compilation debug="true" targetFramework="4.0">
      <assemblies>
        <add assembly="System.Web.Abstractions, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" />
        <add assembly="System.Web.Routing, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" />
        <add assembly="System.Web.Mvc, Version=3.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35" />
        <add assembly="System.Data.Entity, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089" />
        <add assembly="System.Web.Helpers, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" />
        <add assembly="System.Web.WebPages, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" />
      </assemblies>
    </compilation>
    <sessionState timeout="2880"></sessionState>
    <authentication mode="Forms">
      <forms loginUrl="~/Account/LogOn" timeout="2880" />
    </authentication>
    <membership>
    </membership>
    <profile>
    </profile>
    <roleManager enabled="true">
    </roleManager>
    <pages>
      <namespaces>
        <add namespace="System.Web.Mvc" />
        <add namespace="System.Web.Mvc.Ajax" />
        <add namespace="System.Web.Mvc.Html" />
        <add namespace="System.Web.Routing" />
        <add namespace="System.Web.Helpers" />
        <add namespace="System.Web.WebPages" />
        <add namespace="Omu.Awesome.Core" />
        <add namespace="Omu.Awesome.Mvc.Helpers" />
      </namespaces>
    </pages>
  </system.web>
  <system.webServer>
  </system.webServer>
  <runtime>
    <assemblyBinding xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1">
      <dependentAssembly>
        <assemblyIdentity name="System.Web.Razor" publicKeyToken="31BF3856AD364E35" culture="neutral" />
        <bindingRedirect oldVersion="0.0.0.0-2.0.0.0" newVersion="2.0.0.0" />
      </dependentAssembly>
      <dependentAssembly>
        <assemblyIdentity name="System.Runtime" publicKeyToken="b03f5f7f11d50a3a" culture="neutral" />
        <bindingRedirect oldVersion="0.0.0.0-2.6.10.0" newVersion="2.6.10.0" />
      </dependentAssembly>
      <dependentAssembly>
        <assemblyIdentity name="System.Web.WebPages" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" culture="neutral" />
        <bindingRedirect oldVersion="0.0.0.0-2.0.0.0" newVersion="2.0.0.0" />
      </dependentAssembly>
      <dependentAssembly>
        <assemblyIdentity name="System.Web.Razor" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" culture="neutral" />
        <bindingRedirect oldVersion="0.0.0.0-1.0.0.0" newVersion="1.0.0.0" />
      </dependentAssembly>
      <dependentAssembly>
        <assemblyIdentity name="System.Web.Mvc" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" />
        <bindingRedirect oldVersion="0.0.0.0-3.0.0.1" newVersion="3.0.0.1" />
      </dependentAssembly>
      <dependentAssembly>
        <assemblyIdentity name="PagedList" publicKeyToken="abbb863e9397c5e1" culture="neutral" />
        <bindingRedirect oldVersion="0.0.0.0-1.17.0.0" newVersion="1.17.0.0" />
      </dependentAssembly>
    </assemblyBinding>
  </runtime>
  <entityFramework>
  </entityFramework>
</configuration>

And in the packages config I have these lines;

  <package id="Microsoft.AspNet.Mvc" version="3.0.50813.1" targetFramework="net40" />
  <package id="Microsoft.AspNet.Razor" version="1.0.20105.408" targetFramework="net40" />
  <package id="Microsoft.AspNet.WebPages" version="1.0.20105.408" targetFramework="net40" />

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire